Wasmachine repareren

Trillingen of bewegingen beïnvloeden de wasresultaten en kunnen de machine zelfs beschadigen. Controleer of je het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

1. Zorg ervoor dat de transportbouten en het beschermende piepschuim tijdens de installatie zijn verwijderd. Als dit de eerste keer is dat je de machine gebruikt na installatie, verwijder dan de transportbouten en het piepschuim. Transportbouten houden de trommel op zijn plaats om hem te beschermen tegen beschadiging tijdens transport. Ze bevinden zich aan de achterkant van het apparaat en kunnen gemakkelijk worden verwijderd, door ze met een ringsteeksleutel los te draaien en naar buiten te trekken. Het piepschuim zit aan de onderkant van de machine. Er komt een strook tape onder het apparaat vandaan. Trek aan de tape om het piepschuim los te maken.

2. Zorg dat de wasmachine waterpas staat De wasmachine moet waterpas staan en goed op zijn poten gebalanceerd zijn om goed te kunnen functioneren. Een apparaat dat niet waterpas staat, trilt en schudt tijdens het gebruik. Probeer het apparaat van links naar rechts of van voor naar achter te bewegen. Als het apparaat veel wiebelt, ligt de vloer scheef of zijn de poten van de vaatwasser niet goed afgesteld. Gebruik een waterpas om te controleren of de wasmachine in balans is. Als de wasmachine niet waterpas staat, stel dan de poten onder het apparaat af via de borgmoeren op de poten. Draai de moeren los en draai de poten met de klok mee of tegen de klok in totdat ze stevig contact maken met de vloer. Draai alle borgmoeren weer met de hand vast.

3. Zorg ervoor dat de drooglading gelijkmatig verdeeld is. De wasmachine kan tijdens het gebruik trillen of schudden als het wasgoed ongelijkmatig in de trommel is verdeeld. Vaak zijn absorberende items, zoals vloerkleden en dekens, de oorzaak. Om ongelijkmatig verdeeld wasgoed te voorkomen, kunt u een volumineus voorwerp (zoals een vloerkleed) tegelijk wassen met ten minste één ander zwaar voorwerp, zoals een grote handdoek of een ander vloerkleed.

Bekijk onze instructievideo

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je wasmachine lekt. Kijk of je het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

1. Kijk of de wateraansluiting los is geraakt

Controleer de wateraansluiting van de wasmachine. Als deze los zit, draai de aansluiting dan vast.

2. Check of de watertoevoer- of afvoerslang verbogen of verstopt is

De watertoevoer- en afvoerslangen mogen niet gebogen of verstopt zijn. Verwijder eventuele verstoppingen en/of maak de slang eventueel recht.

3. Controleer of de pakkingen van de watertoevoerslang goed vastzitten.

De watertoevoerslang heeft pakkingen aan beide kanten. Deze twee pakkingen kunnen na verloop van tijd losraken. Als er water uit de toevoerslang lekt, moeten de pakkingen mogelijk worden vervangen.

4. Controleer of de verlengslang goed is aangesloten

Controleer de verbinding tussen de verlengslang en de afvoerslang van de wasmachine. Alle verbindingen moeten goed vastzitten. Controleer of de klem in de loop van de tijd is losgeraakt. Draai hem vast of vervang hem indien nodig.

5. Controleer of het pompfilter vuil of verstopt is.

De meest waarschijnlijke oorzaak is een verstopt pompfilter. Het pompfilter moet minstens om de drie maanden gereinigd worden of wanneer het verstopt is geraakt. Het pompfilter voorkomt dat vreemde voorwerpen, zoals knopen en munten, in de afvoerslang terechtkomen. Het pompfilter bevindt zich rechtsvoor, onderaan de wasmachine.

Om het pompfilter schoon te maken, verwijder je eerst de afdekplaat. Bij sommige wasmachines zit er een slang achter de afdekplaat om het water uit het filter af te voeren. Bij andere wasmachines wordt het water pas afgevoerd nadat het filter eruit is getrokken. In beide gevallen is het aan te raden om een kom of wat handdoeken onder het filter te plaatsen.

Als er een slang te zien is, trek deze er dan uit en draai de afsluitdop los. Wacht tot je water ziet lopen. Als er geen slang te zien is, draai dan het filter linksom en trek het filter eruit. Verwijder vuil, haar en vreemde voorwerpen uit het filter. Spoel het filter vervolgens af onder de kraan.

Controleer de filterruimte op vuil en vreemde voorwerpen, zoals munten en knopen. Reinig de filterruimte met een vochtige doek. Plaats het filter terug. Zet het filter vast door het met de klok mee te draaien. Plaats ook de afdekplaat terug.

6. Controleer of de Wasmachine waterpas staat

De wasmachine moet waterpas staan en goed op zijn poten gebalanceerd zijn om goed te kunnen functioneren. Probeer de wasmachine van links naar rechts of van voor naar achter te bewegen. Als het apparaat veel wiebelt, ligt de vloer scheef of zijn de poten van de wasmachine niet goed afgesteld.

Gebruik een waterpas om te controleren of de wasmachine in balans is. Als de wasmachine niet waterpas staat, stel dan de poten onder het apparaat af via de borgmoeren op de poten. Draai de moeren los en draai de poten met de klok mee of tegen de klok in totdat ze stevig contact maken met de vloer. Draai alle borgmoeren weer met de hand vast.

7. Doe niet te veel wasgoed in het apparaat

Verschillende wasmachines hebben verschillende capaciteiten. Als u te veel wasgoed in de machine doet, blijft er wasmiddel achter in uw kleding en lost het wasmiddel mogelijk niet volledig op. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor informatie over programma’s en hun capaciteit.

Lees voor meer wastips onze handleidingen met informatie over hoe u uw wasmachine op de juiste manier kunt laden en hoeveel wasgoed uw wasmachine aankan.

8. Controleer of de deur goed gesloten is

Er kan water uit de wasmachinedeur lekken als deze niet goed sluit. Er kan iets tussen de deur zijn gekomen. Verwijder het en duw de deur dicht totdat u een klik hoort.

9. Controleer of de wasmiddellade goed gesloten is

Controleer of de wasmiddellade goed gesloten is. De wasmachine kan gaan lekken als deze niet goed gesloten is.

Als je wasmachine het water niet goed afvoert, wordt je was niet goed schoon. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je wasmachine het water niet goed afvoert. Kijk of je het probleem op een van de volgende manieren kunt verhelpen.

1. Controleer of het pompfilter vuil of verstopt is

De meest waarschijnlijke oorzaak is een verstopt pompfilter. Het pompfilter moet elke drie maanden worden schoongemaakt of wanneer het verstopt is geraakt. Het pompfilter voorkomt dat vreemde voorwerpen, zoals knopen en munten, in de afvoerslang terechtkomen. Het pompfilter bevindt zich rechtsvoor, onderaan de wasmachine.

Om het pompfilter schoon te maken, verwijder je eerst de afdekplaat. Bij sommige wasmachines zit er een slang achter de afdekplaat om het water uit het filter af te voeren. Bij andere wasmachines wordt het water pas afgevoerd nadat het filter eruit is getrokken. In beide gevallen is het aan te raden om een kom of wat handdoeken onder het filter te plaatsen.

Als er een slang zichtbaar is, trek deze er dan uit en schroef de afsluitdop los. Wacht tot je water ziet lopen. Als er geen slang zichtbaar is, draai dan het filter linksom en trek het filter eruit. Verwijder vuil, haren en vreemde voorwerpen uit het filter. Spoel het filter vervolgens af onder de kraan.

Controleer de filterkamer op vuil en vreemde voorwerpen, zoals munten en knopen. Reinig de filterkamer met een vochtige doek. Plaats het filter terug. Zet het filter vast door het met de klok mee te draaien. Plaats ook het afdekplaatje terug.

2. Controleer of de afvoerslang verbogen of verstopt is

De slang tussen de wasmachine en de afvoer mag geen knik vertonen. De slang mag ook niet verstopt zijn. Controleer de slang. Verwijder eventuele verstoppingen en/of maak de slang recht. Anders kan niet al het water uit de trommel worden afgevoerd.

3. Zorg ervoor dat het afgevoerde water niet terugstroomt in het vat.

Als er geen problemen zijn met het pompfilter of de afvoerslang, kan het afgevoerde water terug in het vat stromen. Voorkom dat het afgevoerde water terugstroomt in de machine:

Zet de afvoerslang vast met de klem op zijn plaats aan de achterkant van de machine en boven de aansluiting op de machine. Zorg ervoor dat de afvoerslang niet uit de klem komt.

Controleer of de afvoerslang is aangesloten op een afvoerkraan die zich minimaal

40 cm en maximaal 100 cm boven de grond bevindt.

Controleer of de slang ongeveer vijftien centimeter in de afvoeropening is geschoven. Als de slang te lang is, kort hem dan in.

Technische problemen

Als dit allemaal niet helpt, is er mogelijk een technisch probleem met je wasmachine. Als je denkt dat dit het geval is, neem in dat geval dan contact op met CE- Repair services.

Reparatieservice

Heeft u een storing aan uw Maxxy huishoudelijk apparaat? Met de deskundige service van CE Repair Services is er altijd iemand bij u in de buurt op een moment dat het u schikt.

Over onze serviceprovider CE- Repair Services

CE- Repair Services is een betrouwbare leverancier voor alle reparaties aan je Maxxy huishoudapparaten. Onderhoudstechnici van CE- Repair Services bieden deskundige reparaties die niet onder de garantie vallen en reparaties die wel onder de Maxxy-fabrieksgarantie vallen. Je kan 24/7 online een afspraak maken voor een reparatiebezoek. CE- Repair Services is in het hele land beschikbaar en er is altijd een technicus in de buurt.

Plaats een service verzoek

Jouw vraag nog onbeantwoord?

Wij helpen je graag!

Je kan onze klantenservice bereiken door te bellen, mailen of simpelweg via de chat.

klantenservice@maxxy.nl

Chatten

Ma-Vr: 09:00 - 17:00, Za: 10:00 - 15:00

085 060 7290

Ma-Vr: 09.00 - 17.00

Jouw vraag nog onbeantwoord? Wij helpen je graag!
Je kan onze klantenservice bereiken door te bellen, mailen of simpelweg via de chat.
 klantenservice@maxxy.nl
Chatten
Ma-Vr: 09:00 - 17:00, Za: 10:00 - 15:00
085 060 7290
Ma-Vr: 09.00 - 17.00